Allahım! Açlıktan sana sığınırım. Çünkü açlık, ne kötü bir arkadaştır. Hainlikten de sana sığınırım. Çünkü hainlik, ne kötü bir sırdaştır.

Susam karaborsa oldu.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), tamamı ithal edilen susam fiyatının 4 liradan 10 liraya çıkmasıyla simitfiyatlarında yüzde 50 artış beklendiğini bildirdi.

1 LİRADAN 1.5 LİRAYA ÇIKACAK

İSTESOB'dan yapılan açıklamada, simitfiyatının 2011 yılında 1 lira olarak açıklandığı ve o günden bugüne artış olmadığı belirtildi. Açıklamada, 2011'de 50 kilogramlık un çuvalının 42 lira iken bugün 58 liradan satıldığı aktarılarak, 3 yılda personel maaşları, doğalgaz ve odun fiyatlarındaki artışların da zammı kaçınılmaz hale getirdiği kaydedildi.

Zamla birlikte simitin fiyatı 1 liradan ekmeği de sollayarak 1.5 liraya yükselecek. 

SUSAM KARABORSA OLDU

Simit fiyatlarını susamın artırdığı bahanesi var. İddiaya göre susam karaborsaya düştü, fiyatı 10 liraya kadar çıktı. Bu da zammı kaçınılmaz yaptı.

'YAZILI OLARAK BİLDİRECEĞİZ'

İstanbul Un-İş Esnaf Odası Başkanı Ali Yücel de hem susamda hem de undaki artışa dikkati çekerek zammın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Simit fiyatının 2011 yılından beri 1 lira olduğunu belirten Yücel, "3 yıldır zam almadık. Ancak susamdaki yüzde 100'lük artış ve undaki artıştan dolayı mecbur kaldık. Girdi maliyetlerindeki artışlardan dolayı bu hafta ortasında birliğimize (İSTESOB) yüzde 50 zam talebimizi yazılı olarak bildireceğiz" ifadelerini kullandı.

 


Bu haber 22.11.2013 tarihinde eklendi, 3790 kez görüntülendi.

BİZ SİZİ ARAYALIM!

E-Bülten